2024

De baan zal 90 jaar bestaan

Op 12 februari 2024 kan het bestuur weer goed nieuws melden:

“Zoals bekend, hebben wij de NS eind vorig jaar verzocht onze huurovereenkomst met een jaar te verlengen tot eind 2025. Afgelopen vrijdag aan het begin van de avond ontvingen wij het bericht dat de NS hiertoe bereid is. Het bestuur is veel dank verschuldigd aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt. De baan kan nu met een gerust hart in 2025 haar 90ste verjaardag gaan vieren!”

Competitie

In de voorjaarscompetitie van 2024 wordt één AOC-team kampioen: AOC Senioren Heren 2 (18 holes). AOC Senioren Heren 3 (18 holes) wordt tweede maar promoveert ook. Beide teams zullen in 2025 in de vierde klasse spelen. Veel andere seniorenteams eindigen op de vijfde (laatste) plaats.

Een deel van het kampioensteam Senioren Heren 2 (18 holes)
Een deel van het team Senioren Heren 3 (18 holes)

Dames 1 (27 holes eerste klasse) wordt derde. Dames 2 degradeert naar de 27 holes reserve derde klasse. Heren 1 (36 holes eerste klasse) wordt ook derde. Heren 2 (36 holes reserve eerste klasse) wordt vierde en Heren 3 (36 holes reserve derde klasse) wordt ook vierde.

Door veel regen is de baan van AOC van oktober 2023 tot begin mei 2024 zeer nat, maar de meeste competitiewedstrijden kunnen op de geplande datum doorgaan.

Hole 2, eind april

Vogeltelling

Op woensdag 1 mei doet AOC de jaarlijkse vogelsoortentelling. De club doet bijna elk jaar mee aan de NGF Birdwatching Day. Een fragment uit het verslag van Ben Kremer:

“Een select gezelschap van kenners en liefhebbers ging bij het krieken de baan rond om de vogelstand op de AOC te peilen. Onder leiding van gekend vogelaar Adrie Streefland. De oogst was goed conform het jaargemiddelde met 39 verschillende soorten gespotte vogels. We zagen en hoorden o.a. de nachtegaal, staartmezen, de zanglijster, kwikstaarten, halsbandparkieten, kokmeeuwen, reigers, een sperwer en de boomkruiper. Hoog over vlogen 120 brandganzen richting Siberië. En er zaten twee kauwtjes genoeglijk te zonnen in de roofvogelkast in de gekandelaberde populier bij hole 2. Maar het grootste genoegen was de aanblik van vijf pasgeboren pimpelmeesjes in de ‘Birdieflat’ bij hole 9. Wat een pril geluk en veel geschreeuw om eten. Birdieconnaisseur Dirk Quaak was wel wat gewend maar zijn hart sprong op bij zoveel jong enthousiast gebroed, vers in het nest. Een volledige lijst van waargenomen soorten treft u aan op waarneming.nl. Volgend jaar eind april gaan we weer vogels kijken, welkom dan!”

Birdwatching Day 2024

Communicatiecommissie

Begin mei meldt het bestuur dat er “een nieuwe, zogeheten ‘Communicatie Commissie’ is opgericht, die zich toewijdt aan het effectief informeren van alle leden”. Satchel Cowles, AOC-lid sinds eind 2021, is de voorzitter van deze nieuwe commissie.

“Een van de taken die de nieuwe commissie op zich neemt, is het opstellen van een nieuwsbrief waarin alle belangrijke zaken en updates vanuit de club onder elkaar worden gezet. Daarnaast gaan wij de werving van vrijwiliggers ondersteunen en de website en social media onderhouden. Ook zijn we van plan het oude prikbord nieuw leven in te blazen.”

Overleden

Op 11 april overlijdt AOC-lid Hans van der Heijden, die geboren werd op 10 februari 1964. Hij komt om het leven door een lawine bij een toerskitocht in Oostenrijk.