1972

Amsterdam Cup

Op 1 januari 1972 telt de club 533 leden en viert administrateur Carel Hardebeck, een oud-hockey-international, zijn 12,5-jarig jubileum. Mr H.C. van Geer is de secretaris en Wim van Dijk de pro.

Begin 1972 worden bij stormen tientallen bomen ontworteld.

In deze periode staan nog op het programma de Sinterklaaswedstrijd, de Wintergekkenbeker en de Jeugd Winterbeker. Die laatste wedstrijd wordt in 1972 gewonnen door L. van Driel.

Op 23 april is de baan het toneel van de Tweede Aanmoedigingswedstrijd voor heren. En op 3 september 1972 wordt het jaarlijkse Fourball Betterball Strokeplay kampioenschap om de Amsterdam Cup gespeeld. De prijs: “twee magnifieke antieke zilveren kandelaars (met replica’s in moderne vorm om te behouden)”. De winnaars: Teun Roosenburg en Carel Braun. Maandblad Golf schrijft dat de baan anders speelt dan normaal:

“De greens en voorgreens waren namelijk als gevolg van de wisselvallige zomer en misschien ook door veranderingen in de grondwatersland veroorzaakt door graaf- en andere grondwerken rond het terrein. zó droog en hard als niemand zich kan herinneren dat ze ooit zijn geweest, daar in de Du ivendrechtse Polder. Deze omstandigheden kv.amen dan ook tot uiting in de scores, die gemid deld zo’n twee à drie slagen hoger waren dan in andere jaren.”

Iets later in september 1972 wordt de nieuwe en huidige golfbaan van de Noordwijkse Golfclub geopend.

In Duivendrecht wordt in 1972 nog steeds een “Leden/Caddies wedstrijd” gespeeld. Er zijn 52 deelnemers. Het team van caddie J. Balvert wint.

“Licht aan de kim voor de Amsterdamse Golfclub?”

Onder deze kop schrijft Maandblad Golf over de toekomst:

“Over de nog altijd niet helemaal zekere toekomst van de Amsterdamse Golfclub vernamen wij wat optimistischer geluiden. Er gebeurt veel rond het terrein. dat indirekt van invloed kan zijn op de toestand van de baan (we noemden al de grond waterstand , die
nog niet is gestabiliseerd), maar van een rechtstreekse bedreiging is vooralsnog geen sprake. Bepaald een onderscheiding vinden wij het – en iedereen die dit leest mag dat buiten de golfkring luide verkondigen – dat het terrein van de Amsterdamse Golfclub officieel tot vogelreservaat is verklaard; er hebben dit jaar een 60-tal vogelsoorten gebroed, waaronder de torenvalk. En we waren al zo trots op de fazanten op de Kennemer en de Haagsche banen die zelfs tijdens de open kampioenschappen vorig en dit jaar zich
door het talrijke publiek niet lieten afschrikken.

Lees verder > 1973.