1989

Overgangsjaar

In dit overgangsjaar is J. Gelijnse de voorzitter, G.J. Bakker de secretaris en Bart Webbers de baancommissaris. In de ledenlijst staat ook de “Commissie Aanleg Houtrakbaan” vermeld. Er is een Jeugdcommissie onder leiding van I.S. Van den Heever en in deze jaren is er ook nog een “Prijzencommissie”.

Burgemeesters als erelid

Op de ledenlijst van AGC staam in 1989 drie ereleden:

  • de Burgemeester van Amsterdam Drs. E. van Thijn
  • Mr. P.J.M. Fruytier
  • E.M.M. Lemberger

In 1934 was Willem de Vlugt ere-voorzitter van de club en in de jaren zestig was Gijs van Hall ere-voorzitter.

Van Thijn was de laatste burgemeester die vóór de verhuizing van AGC naar de nieuwe locatie het ere-lidmaatschap aanvaardde. De erelid-traditie voor burgemeesters bestaat nog steeds bij AGC, maar niet alle burgemeesters maken gebruik van het aanbod.

Voor de Bijlmer linksaf

De greenfee in 1989, vlak voordat de baan bespeeld gaat worden door de Amsterdam Old Course, is 50 gulden (weekend 70 gulden). NGF-leden betalen 25 gulden (in het weekend 35 gulden).

De aanrijroute in deze jaren is als volgt (volgens de Jaguar Golfers Guide Holland 1989-1990):

“De oprijlaan voert onder de metrolijn (station Strandvliet) naar de baan. Vanuit Utrecht neemt men de afslag Diemen en slaat voor de Bijlmer linksaf.”

hole 2 benefiet golf aaaa
Jaar onbekend. Het bijschrift op de achterkant van de foto luidt: “Benefiet Golf”.

De NGF lanceert in 1989 het Volvo-jeugdplan om het nationale niveau van jeugdgolf te verbeteren. De beste tien kinderen in het Volvo-wedstrijdklassement worden beloond met een reis naar Spanje. De jeugdtour zal in de komende decennia gesponsord worden door Wegener, Essent, Fortis en Van Lanschot Bankiers.

Lees verder > 1990.