2005

De AOC bestaat in 2005 vijftien jaar. Het bestuur bestaat in dit lustrumjaar uit voorzitter Frank van Nieuwburg, secretaris A.L. (Bert) Funke, penningmeester Joep Koopmans en de bestuursleden C.P.M.M. (Cas) Jansen en Kristel Nijssen. Cas Jansen is tevens voorzitter van de Commissie Nieuwe Baan. Caroline Breedveld is clubmanager.

De greenfee in 2005: 40 euro voor A- en B-leden van de NGF, 50 euro voor overigen. Er is nog geen 9-holes tarief. Niet-leden moeten nog altijd een rangefee betalen (5 euro).

2005 Hole2mistSept20053 (2)
Hole 9 (nu ook hole 9) in 2004 in de mist.
2005 22 april hole 4 (15)
Het caddiemasterkantoor in april 2005.

Huur verlengd en BTW-vrijstelling

Na het eerder gemelde principe-akkoord over een verlenging wordt in 2005 met NS Vastgoed een nieuwe huurtermijn overeengekomen tot en met 31 december 2011. De structuur van de club wordt veranderd – het is nu “Coöperatie Amsterdam Old Course UA” – met als voordeel dat bespaard kan worden op BTW-heffing.

aDSCN0021 ongeveer 2005.jpg
Het clubhuis in april 2005; links het caddiemasterkantoor.
19 12 2005 DSC01472 (1)
De bar in 2005.

AOC krijgt een website

Het Clubblad, The Old Course News, krijgt dit jaar een nieuw voorkant. Op de cover staat een foto van het clubhuis met op de achtergrond de Arena. Voorheen werd de cover opgesierd door een schilderij van het clubhuis gemaakt door Frans Wiegers. AOC krijgt in het voorjaar ook een nieuwe website (amsterdamoldcourse.nl), dankzij lid, webmaster en sponsor Carrie Brodie-Meijer die hiervoor geijverd heeft en er veel tijd in steekt.

2003 cover clubblad oud 2 (1)
De cover van het clubblad tot 2005.

Inbraken

Er wordt geregeld ingebroken in het clubhuis en soms in andere opstallen. In februari is er een inbraak in de tassenloods, die toen nog pal voor de voordeur van het clubhuis stond. Omdat het alarm af gaat, slagen de dieven er niet in om iets mee te nemen.

In dit jaar gaat AOC voor de verwarming over van olie naar gas. De gastank wordt geplaatst naast het parkeerterrein.

Terug in de competitie

AOC speelde in 2004 en 2003 een “interne competitie” omdat de baan niet goed genoeg was om gasten te ontvangen, maar in 2005 doet de club weer mee aan de NGF Competitie. Alleen Dames 1 en Heren 1, die in de open competitie spelen, moeten nog een keer een beroep doen op een andere baan en elders gastheer zijn. De dames “ontvangen” op Naarderbos, de heren op AGC. Er is een belangrijk verschil met andere jaren: er worden geen thuiswedstrijden gespeeld, elk team is één keer non-playing gastheer.

De dames hebben twee teams en één seniorenteam. Dames 2 speelt op dinsdag in de handicapcompetitie en eindigt als tweede in de poule. Dames senioren 1 speelt ook handicapcompetitie en wordt derde. Alexandra Gerwig is captain van het team dat verder bestaat uit Angeline Rademakers, Irene Vroom, Thalien Wesselink, Jos Roosjen, Marion van Walbeek en de invallers Guusje Broex en Joos Hilbrand. Het eerste damesteam, met Erika Keglovich als captain, speelt in de tweede klasse en wordt tweede in de poule.

18-0 verloren

De heren hebben drie teams en drie seniorenteams. Heren 1 bestaat uit Frank van Nieuwburg, Bart Borggreve, Matthijs Babeliowski, Just de Mol van Otterloo, Minck Vos, Lucas Wout, Hans Lemm en Jeroen Hüpscher. Het team speelt in een poule met Capelle, Veldzijde, Kagerzoom en de Lingewaelsche en weet zich te handhaven, ondanks een groot handicapverschil met de tegenstanders. Maar op de dag dat vice-captain Hans Lemm captain Jeroen Hüpscher vervangt wordt met 18-0 verloren en over die schandalige uitslag wordt nu nog gesproken.

Heren 2 wordt in 2005 tweede en wint de “Runner-up Cup” die captain Joris van Amerom vlak voor de laatste speeldag laat vervaardigen. Het team moet dit jaar competitie met handicapverrekening spelen en spreekt van een “Mickey Mouse-competitie”. Het team bestaat uit Van Amerom, Mark Rottinghuis, Maarten de Gier, Eelco van Kleffens, Chris Veldkamp, Peter van der Vlis, Chris de Ruyter van Steveninck, Fabrice Delhaise en Jelmer Huizinga.

Heren 3 wordt derde. Het team bestaat uit captain Han in ’t Veld, Kees Binnenkade, Marc Bruinsma, Eric van Heeswijk, Jan-Tiedo Huese, Peter de Lange, Reinier Mommaal, Jan Kees Mons, Erik van Straaten en Bart Veldkamp.

Heren senioren 1 speelt onder leiding van captain Bert Funke in de handicapafdeling en verliest alle wedstrijden. Team 2 (met captain Siemen de Boer) en team 3 van de senioren (met captain Jef Kamps) spelen in de DubbelNegen-afdeling. Team 2 en 3 eindigen onderaan de poule.

John Brodie baancommissaris

In het voorjaar treedt M.J.E.G. (Maarten) de Gier toe tot het bestuur. Hij vervangt Ger Bruinsma en zijn aandachtsgebied is de baan. John Brodie is na het overlijden van Ger Bruinsma de nieuwe baancommissaris geworden. De Schot Brodie is een goede golfer met een single handicap. Als jongen speelde hij in het rugbyjeugdteam van Schotland.

2005 1 juni 2005 JohnBrodie1juni2005b (3)
John Brodie (rechts) in 2005.
2005 brodie Geschiedenis%20club%202005%202010_doc_m59575e5e JohnBrodie1juni2005.jpg
John Brodie in 2005.

Op de drivingrange komt aan het begin van het jaar een nieuw net te hangen aan de bestaande palen. Er wordt nagedacht hoe de range droger gemaakt kan worden zodat de ballen ook bij nat weer met een machine geraapt kunnen worden. Allereerst worden de sloten rond het oefenterrein schoongemaakt.

Spoorlijn door de baan

De aannemers van de Utrechtboog zijn het terrein aan het verlaten. De baan krijgt langzaam weer een normaal groen gezicht, hoewel er nu wel een enorm spoorwegviaduct doorheen loopt.

De out-of-bounds palen langs van de par 5 tweede (nu de negende hole) verdwijnen. De tee van hole 5 (nu ook hole 5) wordt weer naar achteren verplaatst.

2005 hole 2 2005 renovatieaug2005plektoekomstigetee3
De zone langs de huidige hole 9 in 2005 toen die door de werkzaamheden aan de Utrechtboog nog out of bounds was.
243 2005 toekomstige hole 3 en 6
De zone langs de huidige hole 9 toen die door de werkzaamheden aan de Utrechtboog nog out of bounds was; op de voorgrond de green van de tijdelijke par-3 derde.
hole 3 2005 WerkwegOpruimen17mei2005b
Mei 2005, de werkweg voor de bouw van de Utrechtboog wordt verwijderd; de ingang van de weg was vlak bij de range.

Er zijn in de wereld heel veel golfbanen die grenzen aan een spoorlijn, maar er zijn heel weinig banen die doorsneden worden door treinrails. Voorbeelden zijn de Royal Colombo Golf Club in Sri Lanka (rails op vier holes) en Golf Club Lugano in Italië. Op Lugano worden clubhuis, oefengreens en oefenholes door een spoor gescheiden van de baan, met een tunneltje onder het spoor kom je op de baan. Golf resort Cihelny in Tsjechië wordt ook doorkruist door een spoorlijn die je twee keer moet oversteken. Geen slagbomen maar gelukkig wel een bel en een waarschuwingsbord. Het kan nog vreemder overigens: Denham GC, ook een Colt-baan en gelegen vlakbij Stoke Park, is de enige baan met een treinstation in de baan …

Renovatieplan

Omdat AOC weer toekomst heeft en omdat er na de werkzaamheden aan het spoorwegviaduct weer ruimte is op het terrein, oppert voorzitter Frank van Nieuwburg om de baan te renoveren. Golfarchitect Frank Pont levert vrijwillig een voorstel in voor verschillende holewijzigingen, waarmee AOC weer op een par-70 baan zou gaan spelen van zo’n 5.500 meter. Pont is naam aan het maken als restauratie-architect van banen van Colt, Alison, Morrison. Hij brengt AOC in herinnering dat de baan in Duivendrecht een ontwerp is van het beroemde architectenbureau van Colt, dat ook verantwoordelijk was voor onder meer de Haagsche, de Kennemer en de Eindhovensche. Pont heeft zich gespecialiseerd in banen van Colt.

De architect is bij een bijzondere ledenvergadering op 29 juni aanwezig om zijn plan toe te lichten. Er wordt besloten tot een baanrenovatie die beraamd wordt op 180.000 euro en die door de club gedragen wordt. Ook alle bunkers zullen onder handen worden genomen. Een derde van het budget wordt besteed aan de waterhuishouding en drainage om de baan droger te krijgen.

Het renovatieplan voor de baan en de voorgestelde investeringen van de NS worden goedgekeurd met vijftien stemmen tegen en 92 voor. John Brodie trekt zich terug als baancommissaris en wordt opgevolgd door Chris Veldkamp. De baanrenovatie wordt begeleid door Michiel Simon, Bart Borggreve, bestuurslid Maarten de Gier, de baancommissaris en Otto van Donk.

2005 renovatie AOC2prjct2005 007
Bart Borggreve (links) en Chris Veldkamp (rechts) met een kraanmachinist bij de baanrenovatie 2005/2006. Op deze plaats werd een nieuwe tee aangelegd voor de toenmalige hole 7 (een par 3 die rechts van de huidige hole 8 lag).

Parel

In 2005 onderzoekt Buiting Advies van Ronald Buiting het terrein van AOC. Het is een eerste aanzet om te kijken of AOC het certificaat Committed to Green (nu GEO) kan gaan halen. Buiting zegt in zijn rapport:

“De golfbaan van AOC vormt temidden van industrie, bebouwing, snel- en spoorwegen een toevluchtsoord voor een groot aantal vogelsoorten. (…) Amsterdam Old Course kan worden beschouwd als een groene parel temidden van industrie, wegen en bebouwing. Sinds vele jaren gaan natuurbescherming en de golfsport op deze locatie samen. Wel is duidelijk dat de druk op het AOC-terrein van buitenaf de laatste tientallen jaren enorm is toegenomen.

Buiting Advies schrijft in het rapport dat AOC op een veenbodem gesitueerd is.

“Veen is een soort gesteente (grondsoort, aardsteen) bestaande uit plantenresten die onder invloed van micro-organismen slechts gedeeltelijk zijn afgebroken. Veenvorming is alleen mogelijk als de afgestorven plantendelen geen contact met de buitenlucht hebben, doordat zij onder water liggen of bedekt zijn met gesteente dat gevuld is met water. AOC ligt in een laagveengebied; het veen ligt laag ten opzichte van de grondwaterspiegel in de omgeving. Rond de middeleeuwen werd in west-Nederland veen als brandstof gewonnen. Dit had rond de middeleeuwen een dermate grote omvang dat aan het eind van de vijftiende eeuw het veen grotendeels verdwenen was. Door baggeren van het veen zijn indirect verlandingsreeksen ontstaan. Ook werden venen vaak door oppervlakkige ontwatering geschikt gemaakt voor akkerbouw en veeteelt. Laagveengebieden zijn in Nederland waardevol wegens de bijzondere terreineigenschappen. Er komen zeer veel vegetatietypen voor en voor een aantal broedvogelsoorten en zoogdieren is laagveen vereist. Dit zijn soorten zoals zwarte stern, fuut, wulp maar ook soorten waterjuffers, libellen, kevers en wantsen. Het beheer dient dan met name gericht te worden op rietlandexploitaties en de vogelrijkdom omdat deze primair aan de oermoerrassen gebonden zijn.”

De komst van een paviljoen

Het bestuur maakt bekend dat NS Vastgoed een vergaderruimte wil bouwen op de plek waar de oefengreen ligt. Die vergaderruimte zal eens per maand door de NS gebruikt gaan worden en staat de andere dagen ter beschikking van de club. De redactie van het clubblad:

“Omdat het oog ook wat wil heeft de NS besloten te investeren in de parking, het toegangshek, de stokkenloods, het caddiemasterkantoor en de opstallen van de drivingrange.”

Alle kosten worden door NS Vastgoed gedragen.

oefengreen 2003 aoc55blokzijl2003bb (1)
De oude oefengreen op de plaats waar nu het Paviljoen staat. (Foto N. Blokzijl.)
2007 paviljoen pag. 27 aoc kl 2
Het Paviljoen in 2007.

Nieuwe pro, nieuwe pachter

In het lustrumjaar 2005 bestaat AOC vijftien jaar en in juli is er weer een feestelijke golfweek met ditmaal Ruben Beugels als de baas van de horeca.

2005 AOCkalender2005 2 (2)
Een kalender uitgebracht ter gelegenheid van het derde lustrum in 2005.

In juni 2005 wordt John van Liefland de head professional van AOC, omdat Lisa Aramaki zich gaat concentreren op de competitieteams van Houtrak. Hij wordt bijgestaan door Celso dos Santos.

Frans Wiegers

In augustus 2005 overlijdt Frans Wiegers op 87-jarige leeftijd. Michiel Simon schrijft het volgende over Wiegers in een e-mailbericht aan het bestuur en een aantal andere AOC’ers:

wiegers-1

“Frans was sinds 1949 lid van de AGC/AOC en speelde meerdere keren in het Nederlands team. [In een interview wordt 1948 in plaats van 1949 genoemd.] Tot vijf jaar terug stond hij nog dagelijks op de AOC. Meestal op de driving range. Daar sprak ik altijd wel even met hem of gaf hij wat tips over de swing. Sinds enkele jaren ging het slechter. Hij kwam niet meer. Met een kunstbeen en een rollator had hij – als oud sportman – er geen plezier meer in.

In juni heb ik hem opgezocht in het verpleeghuis in Amstelveen, dat hij typeerde als een ‘gevangenis’. Frans had een hekel aan die sfeer daar, de aftakelenden om zich heen. We hebben gesproken over vroeger en gelachen over van alles en over zijn cynisch humoristische levensbeeld.

[Zijn dochter] Anita en ik hadden het plannetje om met Frans nog een keer naar de AOC te gaan, een biertje na het strokeplaykampioenschap. Ik dacht dat hij het leuk zou vinden. Hij was echter bang om dan verward over te komen, dat hij mensen niet meer zou herkennen en als een oude man met een kunstbeen en een rollator in zijn clubhuis zou zitten.”

frans wiegers 1998 detail
Frans Wiegers in 1998.

In het clubblad verschijnt een in memoriam:

“Met een grote lichamelijke handicap bracht hij zijn laatste jaren door, terwijl hij droomde van zijn successen op de tennisbaan. Hij behoorde tot de Nederlandse top, niet alleen als tennisser maar ook als golfer. (…) Boven de open haard in ons mooie clubhuis (…) hangt een van zijn schilderijen. Een stukje baan, een bunker, ruisende bomen en dat geliefde clubhuis.” (Meer over Wiegers bij het jaar 1998.)

Nieuwe leden, nieuwe kampioenen

Marc Bruinsma en Ilse Smit winnen het strokeplay-kampioenschap van 2005. Femke Kooistra wint het matchplay-clubkampioenschap en bij de heren gaat de finale tussen twee leden die net lid zijn geworden (winnaar wordt Floris Berkhout en runner-up is Minck Vos). Secretaris Bert Funke in het clubblad

“Dit geeft aan dat onze club ook door goede golfers/lage handicappers ‘lidmaatschapswaardig’ wordt ervaren.”

Femke Kooistra en Gert Jan Kranendonk winnen in 2005 het clubkampioenschap mixed foursomes matchplay.

De Jaarbeker wordt dit jaar vervangen door een Laddercompetitie waarbij men tegenstanders kan uitdagen voor een matchplay-wedstrijd tegen handicapverrekening, maar de ladder is geen succes. Er wordt ook een Battle of the Sexes gespeeld, heren tegen dames. De dames winnen.

battle sexes 2005
De winnende groep damesleden in de Battle of the Sexes.
Hoofdstuk 7 Geschiedenis club 2005 2010_doc_4905a522
Lucy Prijs maakte een poster voor de Battle of the Sexes.

Wedstrijdcommissievoorzitter Boetie van Geen wordt in 2005 vervangen door Marieke van Buttingha Wichers.

Nieuwe vijvers en nog meer sloten

Op 8 augustus 2005 begint de baanrenovatie 2005-2006 met de aanleg van nieuwe drainage op holes 1, 9 en 2 (toen nog holes 1, 3 en 9). Er worden ook greppels gegraven want de drainagebuizen moeten hun water kwijt kunnen. Daarnaast worden er twee kleine vijvers gegraven op lage punten in de baan. Het vijvertje links op hole 2 (nu hole 9) wordt de “Ilsevijver” genoemd.

2005 michiel AOC180
Michiel Simon bij het graafwerk voor de Ilse-vijver.

Het andere vijvertje komt rechts van green 1. Iets later in 2005 wordt ook de grote vijver bij de huidige hole 5 gegraven en worden rondom de Utrechtboog nieuwe tees en greens aangelegd.

2005 ongeveer AOC181
De nieuwe grote vijver links van hole 4 in 2005 (nu hole 5).
2005 AOC179
De aanleg van een sloot langs hole 2 in 2005 (nu hole 9).
2005 juni 1 AOC185
De aanleg van een sloot langs hole 2 in 2005 (nu hole 9).

Hole 5 wordt een dogleg naar rechts, naar een nieuwe green (dit is de huidige hole 5). En er komt een nieuwe par 3: de huidige zevende.

2005 hole5 aoc188MdGgroot
De aanleg van de par 3 die nu hole 7 is, met een kastanjeboom links voor de green, in 2005/2006.

In 2005 hangen overal in de baan roodwitte linten die stukken ingezaaid gras markeren. “Het regent free drops”, schrijft de redactie. Vrijwilligers onder de leden helpen geregeld op “klusmiddagen” om de baan zo snel mogelijk schoon en qualifying te krijgen, ook in de wintermaanden.

AOC haalt wereldpers

AOC haalt dankzij architect Frank Pont de “wereldpers” op het gebied van golf. Het gerenommeerde Amerikaans golftijdschrift Travel + Leisure Golf bezoekt samen met Pont de beste banen in Nederland. AOC staat op de wereldkaart want wordt genoemd bij de “Best of the Rest”:

“Amsterdam Old Course is a nine-hole layout in the shadow of the city’s major soccer stadium, fine for a quick loop.”

Emigratie

Frank van Nieuwburg treedt in de najaars-ALV van 2005 af als voorzitter omdat hij met zijn gezin naar het buitenland gaat verhuizen. Van Nieuwburg werd in 1997 secretaris en en in 2001 werd hij tot voorzitter gekozen. In zijn laatste vergadering wordt zijn aftreden overschaduwd door veel tumult over een bestuursvoorstel om twee nieuwe leden te benoemen. Een meerderheid van de leden stemt tegen het voorstel van het bestuur.

In de vergadering wordt verder gemeld dat de aannemer bij de baanrenovatie nog niet alles naar behoren heeft uitgevoerd en dat hij moet terugkeren om een en ander te herstellen en af te maken. Eén van veel voorbeelden: de zoden op nieuwe drains zijn ingezakt of juist te hoog gelegd.

Utrechtboog helemaal klaar

Aan het eind van 2005 is de Utrechtboog klaar. Het bouwwerk bestaat uit twee losse bogen in betonnen bakken en bevat in totaal 88 duizend kuub beton, honderd kilometer funderingspalen, 29 duizend dwarsliggers en 25 kilometer spoorstaaf.

Op 12 november, op een “Open Dag” van de NS, mogen AOC-leden het “NS-kunstwerk” beklimmen en bekijken. Er worden speciaal voor de bezichtiging tien metalen trappen geplaatst naast de boog.

2005 fotos vanaf utrechtboog nov 2005 (1)
Trappen naast de Utrechtboog voor een bezichtiging.
2005 fotos vanaf utrechtboog nov 2005 (45)
Kristel Nijsen op de Boog. De foto is genomen op de open dag, toen ook AOC-leden een kijkje op de boog mochten nemen.
hole 4 2005 oud 2005 par_3_vierde_renovatie_2005_small (1)
De green van de tijdelijke par-3 vierde; rondom de green is gras ingezaaid.
2005 nov fotos vanaf utrechtboog nov 2005 (30)
Links: de huidige green 5 in aanleg. Op de achtergrond de huidige zevende green.

De trein is te laat

Op 11 december 2005 moeten de eerste treinen over de Utrechtboog gaan rijden, maar dat wordt uitgesteld. NRC Handelsblad op 29 oktober:

“Het veiligheidssysteem [de signalering, etc., red.] is niet goedgekeurd [door de minister]. (…) Prorail overweegt een schadeclaim tegen de leverancier, het Canadese Bombardier. De aanleg van de rechtstreekse verbinding (waardoor overstappen op Duivendrecht niet meer nodig is) was voor KLM genoeg reden om vluchten tussen Eindhoven en Schiphol te schrappen.”

Willem Kau maakt in 2005 voor Ria Bloem een schilderij van de Utrechtboog.

2005 07 0525 Ria met kunstwerk uit privé collectie
Ria Bloem.

Plannen voor de range

AOC overlegt met Grondbank Nederland of het zinvol is de veenlaag van de range af te graven en betere grond terug te storten. Het lijkt een slimme en voor AOC kosteloze manier om de range minder drassig te maken. De Grondbank is geïnteresseerd om secundaire grond kwijt te raken en veen op te halen en te verkopen.

533 leden

De club telt in december 533 leden, van wie 489 stemgerechtigd. Er zijn 26 sociëteitsleden, drie jeugdleden, drie studentleden, drie proefleden en negen buitenleden. 158 van die leden deden in 2005 eens of vaker mee aan de DAI. Het totaal aantal deelnemers is 721, wat neerkomt op 57 spelers per dinsdagavondinstuif.

2005 clubhuis DSCN0341 (4)
Het clubhuis in 2005.
Volvo 2005 nov
Links de tassenloods in 2005, rechts het caddiemasterkantoor.
2005 clubhuis michiel maarten DSCN0341 (9)
2005, op de voorgrond tee 3, daarachter tee 1.
2005 hole 1 2005092201_renovatie_baan.jpg
Hole 1 in 2005.
2005 22 april AOC173 fazant
Hole 1 in 2005.
2005 22 april 2005 (1)
Hole 1 in 2005, met achter de green is het pomphuisje.
2005 vraagteken aoc131Blokzijl hole 2
Hole 9 (nu hole 2) in 2005 (N. Blokzijl).
2005 22 april 2005 (12)
Hole 2 (nu hole 9) in 2005.
2005 denk ik AOC160 (4)
AOC in 2005, gefotografeerd vanaf een kermis op Borchland.
2005 denk ik AOC160 (1)
AOC in 2005, gefotografeerd vanaf een kermis op Borchland.
2005 20052010_doc_6d27cefc
De entree van AOC in 2005 nadat er een nieuw, groen toegangshek is geplaatst.
IMG_0005 2005 of 2006 (2)
Het terras in 2005.
260 finale zomerav 2005
De prijsuitreiking van de finale van de Zomeravondwedstrijden die toen nog over 18 holes gingen.
455 vossenjacht 2005 cathelijne
De prijsuitreiking van de Vossenjacht.
458 pia esders 2005
Pia Esders in 2005.
IMG_0005 2005 of 2006 (3) brodie
Het terras in 2005 (op de voorgrond John Brodie).
2005 Hole 5 cSept20052
Hole 4 in 2005 (nu hole 5); de green was de huidige green 7.
2005 aocvanwebsitederdekwartaal2005d (4)
Hole 4 in 2005 (nu hole 5), de green was de huidige green 7; rechts op de foto wordt gewerkt aan de huidige green 5.
2005 AOC2prjct2005 013 (7)
Eerk aan de huidige green 5 in 2005.
2005 hole 4 2005 092206_ochtendstemming
De aanleg van een greppel op hole 4 in 2005 (nu hole 5).
2005 AOC2prjct2005 003
Bart Borggreve op hole 6 (nu hole 8) die een bult met rough in het hart krijgt.
hole 8 22 april 2005 (6)
Hole 8 in 2005 (de dijkhole).
22 april 2005 (2) brodie
Het terras met John Brodie in 2005.
31 12 2005
De baan op Google Earth in 2005.
2005 november wateroverlast AOC162
wateroverlast in november 2005.
2005 AOC2prjct2005 013 (4)
De par-3 zevende (die rechts van de huidige hole 8 lag).
2005 fotos vanaf utrechtboog nov 2005 (11)
De aanleg van een nieuwe hole 3 in 2005 (de huidige hole 6 maar in de omgekeerde richting).
2005 fotos vanaf utrechtboog nov 2005 (12)
De aanleg van een tee voor een nieuwe hole 3 in 2005 (de huidige hole 6 maar in de omgekeerde richting).
AOC-DR29012005 012
In 2005 is er nog geen oefengreen achter de rangehokken, die is onderdeel van de werkzaamheden in 2005 en 2006..
scholekster mei 2005
Elk jaar op de baan, scholeksters.

Lees verder > 2006.