1998

Het bestuur bestaat in 1998 uit voorzitter Gert Mosler, secretaris Frank van Nieuwburg, penningmeester Huib Theunissen en de bestuursleden Jan Ede Kuipers en Petra Olgers. Andrew Young is professional.

Fotoserie

In 1997 leggen fotografen de baan, club en het Zwarte Laantje vast voor het Amsterdamse Stadsarchief, in zwartwit foto’s.

1998 (2) 1998 Zwarte Laantje en clubhuis. Foto Martin AlbertsHollandse Hoogte, uit de serie De rafelrand van de stad gemaakt in opdracht van het Amsterdams Fon
Het clubhuis in 1998 en rechts de tassenloods. De foto uit het Stadsarchief is onderdeel van een reeks (Foto: Stadsarchief; vervaardiger: Doriann Kransberg).
jaar onbekend Geschiedenisclub219951998_doc_74484e19
Het clubhuis in 1998 en rechts de tassenloods. De foto uit het Stadsarchief is onderdeel van een reeks (Foto: Stadsarchief; vervaardiger: Doriann Kransberg).
1998AFotoHollandseHoogte. Foto uit de serie 'De rafelrand van de stad' gemaakt in opdracht van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.
Het clubhuis in 1998 en rechts de tassenloods. De foto uit het Stadsarchief is onderdeel van een reeks (Foto: Stadsarchief; vervaardiger: Doriann Kransberg).
1998cseptmartinalberts-b.jpg
Het caddiemasterkantoor in het tassenloodsgebouw in 1998. Foto: Stadsarchief.)

Schade door spikes

In 1998 wordt een groot deel van de houten clubzaalvloer vernieuwd door caddiemaster Gerrit van Meerveld en Willem van Doorn. Lid Chris van Uchelen vond een geschikte partij hout. Voorzitter Gert Mosler verklaart waarom de vloer vernieuwd wordt:

“Het was vooral de doorloop van de toegangsdeur tot de terrasdeur en het gedeelte voor de bar dat de slijtageslag met de spikes verloren had. (…) Wij prijzen ons gelukkig dat wij een clubzaal hebben waarvan betreden met spikes is toegestaan.”

Course & Slope Rating

Op 1 april 1998 wordt het Course & Slope Rating Systeem van de USGA opgenomen in het NGF Handicap Systeem. De playing handicap wordt voortaan berekend op basis van de slope en course rating van de baan. De playing handicap (het aantal slagen) per exact handicap is nu te vinden op lijsten.

Inbraken en ballenschade

Er wordt nogal eens ingebroken op AOC en in het voorjaar van 1998 heel vaak: zes keer in vier keer weken. Op 28 maart 1998 wordt ook de prijzenkast leeggehaald. De vermiste goederen:

Boxershirt 18,90 gulden, twee ovenwanten 34,-, damessokken 17,50, herensokken 12,50, leren riem 32,90, damesceintuur 27,-, badstof shawl 11,95.

Er is op de parkeerplaats ook vaak schade aan een auto door ballen die van de range afkomen. Op 22 juli 1997, zo blijkt uit een brief, loopt Gert Pot autoschade op. De club is daarvoor verzekerd maar de veroorzaker van de schade moet het eigen risico van 250 gulden betalen.

1998 andrew young 1998
Professional Andrew Young op de range in 1998.

Het bestuur roept leden op om marshal te worden en op zaterdagmiddagen, als de caddiemaster er niet is, de boel in de gaten te houden.

“Bij deze taken kunt u denken aan:
-signaleren van ‘zwartspelers’;
-toezien op gebeurtenissen in de baancommissaris;
-aanspreekpunt zijn voor leden en gasten van de AOC.”

In deze jaren stuurt de club elke maand een overzicht van de handicap van de leden naar de NGF. Het is nog niet geautomatiseerd. De bond geeft de handicaps onder meer aan partijen die open wedstrijden organiseren en “duikboterij” willen voorkomen.

50 jaar lid

In The Old Course News staat een interview met de dan 80-jarige Frans Wiegers: “50 jaar lid” (in april 1998). De kunstenaar bezocht na de oorlog de Rijksacademie voor beeldende kunsten en kon altijd leven van de opbrengst van zijn schilderijen. Zijn laagste handicap was 2 en Wiegers was vijf keer strokeplaykampioen van de club en vier keer matchplay clubkampioen:

“Met mijn AGC-team zijn we in de vijftiger jaren drie keer kampioen van Nederland geweest en we hebben dat huzarenstukje in de zestiger jaren nog drie keer herhaald. Ook is dit team drie keer afgevaardigd door Nederland naar Cannes om daar om de gouden putter te spelen.”

Wiegers, allereerst een goede tennisser, haalde als golfer drie keer de halve finale van het NK Matchplay.

1998 frans wiegers 1998 (3)
Frans Wiegers in 1998 op tee 4 (nu tee 5).

Competitie

Er zijn dit jaar vijf herenteams en één herenseniorenteam. Voor de competitie mogen voortaan per team nog maar zes basisspelers worden opgegeven en niet langer invallers of reserves. Heren 1 bestaat in 1998 uit uit Frank van Nieuwburg (4,0), Eric Warmoltz (4,3), Rob Tummers (7,9), Michiel Simon (8,0), Nick Hoogendoorn (8,7), Ger Bruinsma (10,9, captain). Marc Bruinsma (9,5) is reserve.

295 heren1 1998
Een deel van heren 1 in 1998: Marc Bruinsma, Frank van Nieuwburg, Nick Hogendoorn, Erik Warmoltz, Michiel Simon. Ger Bruinsma was captain en had onder het AOC-logo ‘Heren 1’ laten borduren.

Heren 1 werd in 1997 kampioen, in 1998 worden alle wedstrijden gewonnen behalve de eerste wedstrijd tegen Batouwe, de uiteindelijke kampioen. Het team wordt tweede. Captain Ger Bruinsma kondigt in The Old Course News aan dat hij volgend jaar niet voor AOC speelt “in verband met vertrek naar een andere club”.

Heren 2 degradeerde een jaar eerder naar de vierde klasse maar maakt dat in 1998 weer ongedaan: poulewinnaar en promotie naar reserveklasse 3. Dat gebeurt in een wedstrijd met acht teams om vijf promotieplaatsen op Leeuwenbergh, waarbij de vijf beste individuele stablefordscores zonder handicapverrekening tellen. De vijf van AOC werden derde en kwamen op een gemiddelde van 22,4 punt. Heren 2 bestaat in 1998 uit Jan Marc van Eendenburg, Jan Ede Kuipers (captain), Gerben Sassen, Bart Borggreve, “als gevaarlijke laatste single Rutger van Vliet”, Wouter v.d. Bergh, Lucas Wout (reserve) en Martijn Wijnant (reserve).

427 heren 2 competitie 1998
Heren 2 in 1998.

Heren 3 wordt gevormd door Rolf Thung, Rennie v/d Graaff, Pier Star Busman (captain), Just de Mol van Otterloo, Hans Verheek, Wim de Graaf en Hans Lemm (reserve). Heren 4, dat zich handhaaft, bestaat uit Roelof Kloeten, Jan Dekker, Frans Blonden, Karel van Osch, Dumm Smit, Willem van Doorn, Eric van Heeswijk, Bert Funke (captain) en Hans Verheek (invaller).

Heren 5 eindigt onderaan in de poule. Het team wordt gevormd door Fred Laumans, Joost Timmermans (captain), Theo Wijnant, Rob Sträter, Berbard Aris, Michiel Wijsmuller en de reserves Han Kouwenhoven, Rob van Acker en Alexander Mackay.

aoc 5 1998
AOC heren 5 op pad in 1998.

Heren senioren 1 speelt C-competitie. Het team bestaat uit Ralph Osmers, Jan Willem Pennink, Frans Insinger, Bob Vlek, Chris van Uchelen (captain), Peter Croon en de reserves Frits Bramer, Piet van Rooy, Gert Mosler, Theo Hilbrand, Leonard de Haas en Kees van Es.

aoc heren senioren 1 1998
Heren senioren 1 in 1998.

Dames 1 wordt poulewinnaar en promoveert naar de eerste klasse. Het team bestaat uit Aleida Schreuder, Cora van Doorn, Petra Olgers, Liesje Sickler, Afra Tjioe en Mariëtte Helmann. Michèle Labouchere, Annemarie Vellekoop en Yvette Bartlema zijn de reserves.

aoc dames 1 1998
AOC Dames 1 in 1998, het team wordt kampioen en promoveert.

Dames 2 en 3 spelen de handicapcompetitie en er is maar één dames seniorenteam in 1998. Dames 2 bestaat uit L. Bruynzeel, A. Van Lookeren, T. de By. P. van Acker, T. Laumans en V. v. Beuningen. Dames 3 wordt gevomd door Trude Kuperus (captain), E. Boekel, P. Roeleveld, H. Heij, T. van Vlaanderen en G. Broex. Tineke Taverne, Mieke Timmermans, Anneke Kloeten, Chrisje Badon en Ineke Velsink zijn de reserves voor team 2 en 3.

dames 3 1998
Dames 3 in 1998.

Het seniorenteam speelt voor de vijfde keer mee in de B-competitie. Het team bestaat uit Léonie Schretlen (zij is een van de competitiecoördinatoren in deze jaren), Mieke Groen, Stan Wijnant, Joos Hilbrand, Marga Botman en Anneke Insinger. Tike de Haas en Ada Hulshoff Pol zijn de reserves.

522 leden

AOC heeft 522 leden in 1998 (geen wachtlijst). Er zijn twaalf single-digit handicappers (10 heren, 2 dames). De drie laagste handicappers zijn:

  • Heren: G. Pot 3,9, E.A. Warmoltz 4,2, F. van Nieuwburg 4,6
  • Dames: Denise Kuperus 6,8, A.J. Schreuder 7,4, C.B. van Doorn-Reinders 10,4

Albert Goswin (Bert) Boon is op 93-jarige leeftijd de oudste deelnemer van de Golfweek in 1998.

Dames op de seniorendag tijdens de Golfweek van 1998. Van links naar rechts: Mientje Stuyt, Vlasta Kupsch, Baukje Lankhoff, Margot Fehmers, Trudie Hovy, Jeanne Ultee, Jeanette de Jongh.

“Het jaar waarin alles duidelijk zal worden”

“Dit is het jaar waarin alles duidelijk zal worden”, schrijft de clubbladredactie begin 1998. “Wanneer beginnen de NS [met de bouw van de Utrechtboog]?” Vooralsnog, zo is op dat moment zeker, kan AOC tot mei 1999 op de bestaande baan blijven spelen. In februari laat de NS op de par-5 derde, waar de Utrechtboog zal komen, bodemsonderingen uitvoeren, maar verder blijft het rustig.

“We hopen ook in 1999 en volgende jaren de baan te kunnen blijven bespelen,” schrijft voorzitter Gert Mosler een paar maanden later, in de golfweekkrant AOC Handelsblad van 13 juni 1998, “doch dat zal dan zijn op twee helften, met twee nieuwe greens. Zo mooi als het nu is, zal het zeker niet zijn. Profiteer daar nu dus nog maar goed van.”

zwarte laantje 1998 op de voorgrond
De par-5 derde in 1998 bij een door regen afgelaste wedstrijd. Het begin van deze par 5, die moest verdwijnen voor de Utrechtboog, was ongeveer zoals het begin van de huidige hole 3. Ongeveer over de fairway loopt nu de Utrechtboog. Op de voorgrond ligt het Zwarte Laantje. Out of bounds op rechts was voor de tuin van de boerderij, Zwarte Laantje 3. Daarvoor was nog een soort klein bosje dat nog niet OOB was en als je mazzel had, dan lag je daarin en kon je terugchippen naar de fairway. Waar de boerderij was, daar ongeveer ligt nu de green van de huidige hole 4.

AOC bereidt zich vast voor op de komst van de Utrechtboog die op de par-5 derde gebouwd zal worden. De baan moet nu al worden aangepast. Het lijkt hierbij wel mogelijk om de A-status te behouden, aldus de notulen van een bestuursvergadering in het voorjaar.

Ter voorbereiding op de komst van de Utrechtboog krijgt de oude heren-afslag op de zevende een face-lift. De par-4 achtste op de dijk zal gedurende de bouw van de Utrechtboog korter worden, kondigt baancommissaris Willem van Doorn alvast aan. Er zullen nieuwe tees gebouwd moeten worden.

Architect Gerard Jol komt op de baan kijken om samen met AOC aanpassingen te bedenken voor als de spoorboog wordt gebouwd. Baancommissaris Willem van Doorn meet in het najaar met Toto Strumphler de meetmerken van de nieuwe/aangepaste holes in. Het plan is als volgt:

  • Hole 1: ongewijzigd.
  • Hole 8: (de dijkhole) wordt ingekort tot 242/211 meter en wordt hole 2.
  • Hole 9: wordt hole 3.
  • Hole 4: een nieuwe par 3 bij het clubhuis, nieuwe tee en nieuwe green, 150 meter.
  • Hole 5: ingekorte versie van wat dan nog hole 4 is (en nu weer hole 4 is).
  • Hole 6: tot dan toe hole 5, de par 3 van 106/102 meter (nu de reservehole).
  • Hole 7: hole 6 tot dan toe (nu hole 8).
  • Hole 8: par-3, gewijzigde versie van wat dan nog hole 7 is, 168/118 meter.
  • Hole 9: wat toen hole 2 was maar verlengd tot par 5 van 468/385 meter (nu hole 9).

“De totale lengte voor de heren wordt 2 x 2.412 = 4.824 meter”, schrijft Van Doorn in het clubblad. “Met betrekking tot de A-status (…) missen we afstand. Deze dient namelijk 5.200 meter te bedragen.”

1998 AOC76 (5)b
De rechter fairwaybunker van wat toen hole 2 was. Nu is het hole 9 en na de restauratie is deze bunker verdwenen. (Stadsarchief; Collectie foto’s eigen fotodienst.)
hole 7 1998 brug tussen 4de en 7de 1998 b (2)
Hole 7 in 1998. (Stadsarchief; Collectie foto’s eigen fotodienst.)
hole 8 1998 (23)
Hole 8 in 1998. (Stadsarchief; Collectie foto’s eigen fotodienst.)
1998 hole 2 1998 hollandse hoogte
De rechter fairwaybunker van wat toen hole 9 was. Nu is het hole 2 en na de restauratie is deze bunker verdwenen. (Stadsarchief; Collectie foto’s eigen fotodienst; Vervaardiger: Doriann Kransberg).
1998 (17) hole 8b
Hhole 6 in 1998 (nu hole 8). “Een uitdaging voor longhitters”, schreef de Jaguar Golfers Guide van 1989-1990. “Er kan op deze par 4 weinig fout gaan. Meer dan op enige andere hole heeft de speler het resultaat in eigen hand.” (Foto: Gemeentearchief, Martin Alberts.)

Eind 1998 is er min of meer goed nieuws: de Spoorwegen maken bekend dat de aanleg van de Utrechtboog niet eerder begint dan september 1999. AOC kan dus in 1999 gewoon meedoen aan de NGF-competitie.

Baanonderhoud uitbesteed

Het baanonderhoud wordt per 1 maart 1998 uitbesteed aan Groenewoud Sport & Recreatie. De greenkeepers van AOC, Barlag, De Haan en Van Meerveld, treden in dienst bij Groenewoud. Voor Van Meerveld is dat tegen zijn zin, maar het bestuur meent goed te handelen want hij is hiermee van een dienstverband verzekerd los van het voortbestaan van AOC.

Het baanonderhoud wordt voortaan uitbesteed omdat de toekomst van AOC onzeker is en omdat het baanpersoneel hiermee een behoorlijk toekomstperspectief kan worden geboden. Groenewoud is geïnteresseerd in het werk op AOC omdat het mogelijk ook werk op een nieuwe baan in Loenen kan betekenen.

Van Meerveld neemt overigens in deze jaren elke woensdagmiddag vrij om met vrienden te golfen op Olympus. Bij het jaar 1995 meldden we al dat hij een enthousiast golfer was, handicap 10 had in dat jaar en in het eerste team van Olympus zat.

Er zijn ruim 500 leden halverwege 1998, meldt voorzitter Mosler in de Golfweek-krant. De helft daarvan is senior, schrijft Jef Kamps (dames van 50 of ouder en heren van 55 of ouder): 110 heren senioren en 140 dames senioren.

Heren senioren in 1998.
Heren senioren bij de afsluiting van het seizoen 1998.

Loenen Old Course

In de Vecht- Amstel- en Rijnstreek verschijnt een stukje over Loenen waarin gezegd wordt dat Loenen Old Course “haar plannen kan verder trekken”:

“Met een krappe meerderheid heeft de gemeenteraad besloten dat een ontsluiting van het golfterrein gesitueerd dient te worden aan de zuidzijde van Loenen, tussen de Bloklaan en de boerderij van de Reuver.”

Omdat de baan van AOC mogelijk zal verdwijnen, is er in deze jaren ook contact tussen Exploitatiemaatschappij Golfbaan Amsterdam (Golfbaan Amsterdam-Waterland) en het bestuur van AOC over een “relocatie” van AOC naar deze baan in Amsterdam. Er wordt zowel over overname en gebruik gesproken, maar er gebeurt niets. Golfbaan Amsterdam heette voorheen Golfbaan Waterland en heeft de naam in 1997 veranderd in Golfbaan Amsterdam-Waterland. AOC en AGC schrijven in brieven aan de exploitant van de baan in Amsterdam-Noord dat ze niet gelukkig zijn met deze naamswijziging, maar het geschil komt niet voor de rechter.

AOC heeft bij het onderzoek naar verhuislocaties ook contact met Stichting Golfbaan Amstelveen die sinds 1995 een golfbaan in Amstelveen probeert te realiseren, tussen de Amstel en de Emergohal. Ook speelt een locatie bij Schiphol.

Willen 1 en 2

Op 4 juni 1998 wordt de Stichting Oud-Duivendrecht opgericht. De Rijksstraatweg in het dorp loopt op dat moment al dood. Het NS station is in 1993 door H.M. Koningin Beatrix geopend.

Willem Mulder (“Willem 1”) begint eind september als caddiemaster. Snel daarna gaat ook Willem van Keeken (Willem 2) op AOC werken.

De procedure Koster/Zwarte Laantje 3, waar de familie Koster woont, komt tot een einde. Mevrouw Koster gaat naar een bejaardentehuis en de zonen krijgen elders een woning.

Voorzitter Gert Mosler blikt in een interview in 2010 door Wilma Steverink terug op de boerderij aan Zwarte Laantje 3:

“De boerderij op ons terrein was heel vervelend. Zij hadden een huurcontract met de AGC en dat was kort na de oorlog afgesloten. De auteur van dat contract was buitengewoon trots op dat langdurige contract. De boerderij zat er voor een appel en een ei. Maar de bewoner kwam steeds zeuren over ingeslagen ruiten. Bij het bepalen van de huur destijds was dat ingecalculeerd. De NS heeft uiteindelijk een regeling getroffen. Het was ook onze zorg. In het oorspronkelijke contract met de NS stond een verplichting tot het voor onze rekening slopen van clubhuis, boerderij en andere opstallen, als de huur zou worden opgezegd. Dat is naderhand veranderd. Het clubhuis is nu technisch van de NS. Een van de zonen van de familie Koster, de bewoners van de boerderij, was greenkeeper. Aardige greenkeeper. Jan Barlag was hoofdgreenkeeper bij ons, een uitstekende greenkeeper en de derde man {Van Meerveld] had een gecombineerde functie greenkeeper/caddiemaster.”

1998 (22) zwarte laantje
Het Zwarte Laantje in 1998. Rechts op deze foto ligt tegenwoordig de zesde green. (Foto: Stadsarchief; vervaardiger: Doriann Kransberg.)

Kampioenen

Jeugdlid Denise Kuperus wint het Oosterhoutse Jeugdweekend. Op het 5-Banen Toernooi wordt ze bruto derde en netto eerste. Op de Efteling Juniors behaalt ze een derde plaats. Ze wordt later in 1998 door de NGF uitgezonden naar het 4-Landen Toernooi. Denise, die in 1997 gezakt is van handicap 9,5 naar 6,8, wordt in december opgenomen in de selectie van de nationale selectie Jong Oranje Dames.

Kampioenen

Bij de clubkampioenen matchplay voor heren, zo meldt het clubblad, zijn Ger Pot (hcp 3,9) en Eric Warmoltz (hcp 4,2) de favorieten. Jan Ede Kuipers wordt kampioen en Warmoltz wordt tweede.

Er doen minder dan acht dames mee aan de matchplay clubkampioenschappen. Dit jaar mogen alleen de acht dames met de laagste handicap meespelen, maar er tekenen dus minder dan acht dames in. In een verslag in The Old Course News wordt een oproep gedaan om mee te doen. Winnaar is Cora van Doorn-Reinders, Denise Kuperus wordt tweede. Eric Warmoltz wint de clubkampioenen strokeplay met 233 slagen. Bij de dames is Aleida Schreuder de sterkste met 243 slagen.

338 1998 cora van doorn matchpl
Cora van Doorn, matchplay-kampioen in 1998.
1998 strokeplay Geschiedenisclub_doc_m284dabe7 strokeplaykamp 1998
De strokeplaykampioenen van 1998, Erik Warmoltz en Aleida Schreuder.
1998 matchplaykampioenen 1998
De matchplaykampioenen van 1998 (geknield, Cora van Doorn en Jan Ede Kuipers) en de runners-up (staand, Erik Warmoltz en Denise Kuperus).

Marc Bruinsma en Annemarie Vellekoop winnen de Honda Longest Drive Contest, die gehouden wordt na de strokeplay-kampioenschappen. In de regen slaan ze 216,95 meter/174 meter.

438 honda longest drive 1998
De Honda Longest Drive op hole 1.

In 1998 wordt voor de vierde en laatste keer het Open Amsterdams Strokeplay Kampioenschap gespeeld op AOC. Niels Boysen wint voor de tweede keer. In 1995 won Leonard Reid, in 1996 Boysen en in 1997 Donald Osborne.

De beker van het Open Amsterdams Strokeplay Kampioenschap (op de beker staat “Amsterdam Golf Championship”).

Het is een nat jaar en veel wedstrijden worden afgelast of uitgesteld. Dit jaar wordt op AOC de Olsy-beker gespeeld, de opvolger van de Olivetti-beker. Tijdens de Novotel Pro-Am op AOC, 20 juli 1998, maakt professional John Woof negen birdies in één 18-holes ronde.

1998 hole 9 bunker clubhuis 1998
Een nat jaar. Hole 2 (nu hole 9) in 1998.

Golfer van het jaar

Golfer van het jaar 1998, een nieuwe onderscheiding op de club, is Cora van Doorn. De prijs gaat naar de golfer die het hoogste puntental vergaart tijdens de wedstrijden in het seizoen. Meedoen is één punt, winnen betekent vijftien punten, maar ook tiende worden levert nog punten op.

oldgranddadwedstr 1998 scan
Deelnemers aan een Old Grand Dad-kwalificatie in 1998; de wedstrijd wordt gewonnen door Wiel Broex.
1998 (4)
Het clubhuis in 1998. (Foto: Gemeentearchief, Martin Alberts).
1998 AOC76 (3)
Hole 2 in 1998 (nu hole 9). (Foto: Gemeentearchief, Doriann Kransberg.)
1998 AOC76 (4)b
Hole 2 in 1998 (nu hole 9). (Foto: Gemeentearchief.)
1998 (15)
De clubzaal in 1998 met onder anderen Ria Bloem. (Foto: Gemeentearchief.)
1998 (21) kleedkamer
De herenkleedkamer 1998. (Foto: Gemeentearchief.)
1998 (20)
De ingang van het clubhuis in 1998 (Foto: Stadsarchief.)
1998 (7) statusbord
Het clubhuis en het statusbord in 1998 (Foto: Stadsarchief.)
1998 (12)
De range in 1998 (Foto: Stadsarchief.)
1998 (8) ria bloem
De eerste tee in 1998. Midden: Ria Bloem. (Foto: Stadsarchief.)
kerkhole 1998 BFotoHollandseHoogteFoto uit de serie 'De rafelrand van de stad' gemaakt in opdracht van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.
De kerkhole in 1998. (Foto: Stadsarchief.)
353 wildwedstrijd 1998
De Wildwedstrijd in 1998.
1998, de dames Margot Fehmers, H. Nientker en Vlasta Kupsch. (Foto: Gemeentearchief, Martin Alberts.)
339 1998 fransje bijnen matchpl
Fransje Bijnen in 1998.
335 bert funke 1998
Bert Funke in 1998.
De Arena en de achterkant van de drivingrange, 1998. Op de voorgrond zie je de damestee van de destijds par-5 derde hole. De par 5 zal gaan verdwijnen bij de bouw van de Utrechtboog. (Foto: Gemeentearchief, Martin Alberts.)
Hole 9 (nu hole 2) in 1998. (Foto: Gemeentearchief.)
Hole 8 in 1998. (Foto: Gemeentearchief.)

Lees verder > 1999.