1959

25-jarig bestaan

In juni 1959 besteedt Maandblad Golf aandacht aan het 25-jarige bestaan van de vereniging onder de naam “Een kwart eeuw Amsterdamse Golf Club”. De club bestaat 25 jaar, de baan 24 jaar:

De Amsterdamse Golf Club werd in mei 1934 opgericht en bestaat thans 25 jaar. Wat er destijds heeft moeten gebeuren om van een stuk kaal en drassig polderland een onze hoofdstad waardige 18-holes golfcourse te maken, wordt misschien het duidelijkst gedemonstreerd door beide onderstaande foto’s. Alles wat U op de ene foto, genomen tijdens de aanleg, NIET ziet en op de tweede wel, is er gezaaid en of geplant en onder voortdurende zorg van opeenvolgende bestuursleden en van immer dezelfde greenkeeper Voorhaar opgekweekt en opgegroeid.”

In het artikel staat een foto uit 1935 en uit 1952 met als bijschriften “Voorheen … en thans …”

1935-geschiedenis-club_doc_75bedb12-voorheen-aaa
Voorheen … ” (1935)
brochure3c
“En thans …” (1952)

In het boek 100 jaar golf in Nederland uit 1994 van Herman Lieve wordt het herstel ook genoemd, met een verwijzing naar de schade in de Tweede Wereldoorlog:

Meer dan zijn 25-jarig bestaan, in 1959, vierde de Amsterdamse Golfclub dat, na langdurig en kostbaar herstel, de baan weer bespeelbaar was.”

25 Jaar Wim van Dijk

25 jaar AGC en 25 jaar Wim van Dijk. Het jubileum van de professional Van Dijk wordt gevierd in het weekeind van 13 en 14 juni 1959, met wedstrijden en “een feestavond in het clubhuis”:

Hierbij is o.a. de culinaire verzorging opgedragen aan het befaamde huis Dikker & Thijs; muziek zal zelfs de gedachte aan zorgen onmogelijk maken. Op die avond zal tevens worden herdacht, dat Wim van Dijk een kwart eeuw geleden begon zijn krachten aan de club te wijden; stoffelijke blijken van belangstelling ziet de jubileum-commissie graag tegemoet op postrekening 260071, aangezien het in de bedoeling ligt Van Dijk een passend aandenken te geven. Ook greenkeeper Voorhaar, die eveneens – zij het op minder opvallende wijze een kwart eeuw lang zijn beste krachten aan tees, fairways, greens en rough heeft besteed – zal dan niet worden vergeten.”

Papwa

In de zomer wint Sewgolum Papwa, een caddie uit Zuid-Afrika, voor het eerst het Dutch Open. Het ‘International Open Kampioenschap van Nederland’ wordt op de Haagsche gespeeld. De baan in Amsterdam is op 26 september gastheer van het ‘Dames/Prof. Foursomes’.

Lees verder > 1960.